top of page

Præmieret af Statens Kunstfond

Jeg er lige blevet præmieret af Statens Kunstfond for mit manuskript til forestillingen Jordens indre på Folketeatret. Tusind tak til Legatudvalget for Scenekunst og til Folketeatret og hele holdet bag forestillingen for at tage min tekst så alvorligt og forvalte den på den smukkeste måde. Begrundelsen lød således:

"Den unge dramatiker Simone Isabel Nørgaard giver forskeren Inge Lehmann liv i forestillingen Jordens Indre. Inge Lehmann vandt aldrig rigtig anerkendelse herhjemme for sin banebrydende forskning. Det søger Simone Isabel Nørgaards meget fine dramatiske tekst at gøre op med. Simone skaber et levende og nærværende portræt af en sammensat og sammenbidt kvindelig forsker. Som David kæmper hun mod Goliat. Kampen værende det danske forskermiljø. Det er en velfortalt historie om en væsentlig forsker, der kæmpede med omverdenen, sin forskning, sig selv og sit sind. Det er knivskarpt og en sjældent god ide, vanvittigt velskrevet og godt fortalt. Forestillingen gør publikum klogere på en dansk forsker, og de forføres af en stærk fortælling, med latter og emotionel berøring undervejs. Tillykke Simone Isabel Nørgaard. Legatudvalget for Scenekunst glæder sig til flere stykker fra din hånd."

Jeg er meget glad og stolt! Og tillykke til alle de andre præmierede. Hvis man vil nå at se forestillingen, spiller den på Hippodromen på Folketeatret fra den 20. november til 15. december - men der er meget få billetter tilbage.

Statens Kunstfond

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page