Omtale

OM MODTAGELSEN AF DANSKE DRAMATIKERES TALENTPRIS
 
Overrækkelsestale ved Jakob Weis
 
Et dramatikkens sprogtalent - Portræt i Kristeligt Dagblad
 
Pris til Team-dramatiker - AOH.dk

OM "JORDENS INDRE" PÅ FOLKETEATRET:
"Iben Hjejle og co. funkler i en fremragende dramatisk biografi om den kvindelige forsker Inge Lehmann […] Det er et uhyre vellykket stykke dramatik, der er kommet ud af den unge dramatiker Simone Isabel Nørgaards møde med den danske forsker og videnskabskvinde Inge Lehmann. Et skuespil, der både enkelt og reelt fortæller historien om den ukuelige kvinde, der i årtier måtte finde sig i ikke at opnå anerkendelse […] I Simone Isabel Nørgaards uhyre velskrevne manuskript og i Geir Sveaass' rolige og karakterbærende instruktion bliver Inge Lehmanns mission det bærende omdrejningspunkt i en fortælling om kvindeliv gennem det forrige århundrede. […] Med et så godt manuskript at arbejde med er der de bedste betingelser for skuespillere og instruktør, og den har de taget med kyshånd. […] Portrættet af en kvinde, der vier sit liv 100 procent til videnskaben er både fra dramatikerens og Iben Hjejles side ramt aldeles perfekt."

MORTENBUCKHOJ.DK

"Jordens Indre om Inge Lehmann kan blive en ny klassiker. […] Simone Isabel Nørgaards nyskrevne værk ”Jordens indre” er ikke blot aktuelt og vigtigt, men også et intelligent stykke dramatik. […] Teksten har potentiale til at blive en ny klassiker, så forhåbentligt får vi den at se igen og igen i nye opsætninger."

MORTEN HEDE, JYLLANDS-POSTEN 

"Hele stykket vidner om de livslange begrænsninger for det enkelte menneske, dominansadfærd kan have. Dette teaterstykke fortjener en international opsætning; jeg håber på, at der er en oversættelse på vej og gerne med premiere i New York"

 OUT & ABOUT

"Der er kraft i de gyldne ord skrevet af manuskriptforfatteren, Simone Isabel Nørgaard. […] Forestillingens tekster må fremhæves, for de magiske, æteriske og velafbalancerede monologer – og dialoger – udgør et fremragende eksempel på dansk digtekunst."

KUNSTKAPEL ACADEMIA CPH

"Dramatikeren Simone Isabel Nørgaard har skrevet et tankevækkende, følsomt og morsomt stykke, der afspejler Inge Lehmanns udfordringer og trængsler. […] "Jordens Indre" er blevet en historisk og videnskabelig velfunderet forestilling - men med betydelig relevans i dag."

MICHAEL SØBY, CPH CULTURE

"Se også Jordens Indre for dens utroligt velfungerende tekst og hold så i øvrigt øje med stykker skrevet af Simone Isabel Nørgaard. Hun er et ungt talent, som formår det utroligt vanskelige i at skrive en tekst, som både går i dybden med et vigtigt emne, samtidig med at det rækker ud og favner essentielt og bredt. "Jordens Indre" får én til at mærke vigtigheden af ikke "blot" det, Inge Lehmanns liv fortæller, men også vigtigheden af, hvad du og jeg foretager os i livet. […] 
Det doseres med en fin hemmelighedsfylde. Med anelser og eksponeringer, som fremhæver tekstens styrker. Dens velordnede helhed og dens flotte replikker, som både elegant, skarpt og fyldt med humor og sjove bogstavlege skildrer det på alle måder barske og omkostningsfyldte liv, Inge Lehmann levede." 

ÅRHUS STIFTTIDENDE

"Tag et autentisk, historisk kvindeportræt, dernæst en enkel scenografi og tilsæt så et stærkt hold af skuespillere og imponerende tekst, så får du den fængende videnskabsforestilling “Jordens Indre” […] Her portrætteres på fremragende vis den danske jordskælvsforsker Inge Lehmann […] Teksten er velfungerende og replikkerne er fængende og sjove. Skuespillerne formår at levere dem elegant og skarpt."

AARHUS UPDATE

"»Jordens indre« er en smuk, stilfærdig forestilling om en overset kvindelig begavelse. Med en blændende Iben Hjejle i centrum. […] Et lidt gammeldags, men meget fint biografisk-historisk drama, som den unge dramatiker Simone Isabel Nørgaard har skrevet. Et stilfærdigt, lidt stillestående drama, der væver astrofysik, matematik og menneskelige følelser smukt sammen til en historie om kvindeligt afsavn. Men også til en lejlighedsvis diskret vittig fortælling om lidenskab og videnskab, om at stræbe efter noget, holde fast og gå efter stjernerne. Glimrende iscenesat af Geir Sveaass med smuk fornemmelse for tidsbilledet og for den delikate drømmespilsdramaturgi, den kronologisk fremskridende handling er indfattet i."

BERLINGSKE

"Simone Isabel Nørgaard har skrevet et både effektivt og rørende drama, som forløses af fem skuespillere i topform med Iben Hjejle som det funklende midtpunkt. […] Simone Isabel Nørgaards tekst er særdeles velgjort med skarpe replikskifter og ledemotiver som Inges rystende hænder, der leder os gennem fortællingen om en ekstraordinær forsker."

ISCENE

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
OM "SKIBBYKRØNIKEN":
"Jeg sidder – lettere måbende - og ser to skuespillere i arbejde, Karen Nilsen og Kristian Høgh Jeppesen. Det er en fremragende samtale, de to leverer, organisk, levende og livfuld. Jeg tror på dem, helt enkelt, og lader mig indfange af inderligheden og oprigtigheden i de tos kamp om sandheden. […]
Simone Isabel Nørgaard har skrevet en udmærket dialog, oplysende uden at blive læremesteragtig, og Anette Havemann Linnet har givet rum for både passion og refleksion i sin instruktion."

JANKEN VARDEN, TEATERAVISEN.DK

OM "DE 7 SLAGS DRÅBER":
"En poetisk perle. Simone Isabel Nørgaard har skrevet en vidunderlig poetisk tekst, der mundret omskriver botaniske metaforer fra litteraturhistorien til replik" 

ALLAN VOKSTRUP, ARBEJDEREN

"På overfladen kan forestillingens virkemidler måske tage sig uanseelige ud, men dens univers fremtrylles med forfinet poesi og benhård kunstnerisk disciplin. Skuespilleren Hanne Laursen og musikeren Jacob Rose formår at kaste et fintmasket net ud over deres publikum og holde dem fængslet i en særegen verden af blandt andet den danske floras overdådige vrimmel af plante- og blomsternavne. […] Bag al den påståelige virkelighed gemmer sig et sandt poetisk mirakel."

OTTO PRETZMANN, NORDJYSKE 

OM "ANONYME SEXISTER":
"For hvad gør det ved os, at vi lever i en tid, hvor vi på nettet kan smide grovkornede og stærkt nedsættende sexistiske bemærkninger i hovedet på andre – anonymt og konsekvensløst? Spørgsmålet bliver, om vi kan bevare os selv, vores integritet og selvrespekt? Det er godt teater! Anonyme Sexister er en satirisk, skarp leveret kommentar til den moderne debatkultur."

KULTURTID.DK

"Forestillingen er et på samme tid humoristisk, satirisk og ikke mindst alvorligt indspark i vores debatkultur… Man spørger sig selv: Skrev de virkelig det på nettet…?! Ordene i Simone Isabel Nørgaards manuskript fungerer perfekt under Maria Walbom Vinterbergs instruktion.”

UNGTTEATERBLOD.DK

Interview om mit arbejde med forestillingen:

http://teamteatret.dk/nyhed/kom-taettere-paa-foraaret-2016/

OM "MIT MØRKE":

"Det er imponerende nok lykkedes den unge dramatiker Simone Isabel Nørgaard at dramatisere den iltre og vidtforgrenede bog, så teaterstykket bevarer bogens næsten krimiagtige og hudløst nysgerrige afsløring af sygeplejerskens fortrængte fortid – samtidig med at fortællingen fremstår helt enkel."

ANNE MIDDELBOE, INFORMATION

"Deres gribende indlevelsesevne får mig som publikum til at føle, den ældre Ebba rent faktisk har været der, og at den yngre er der endnu. Der springes elegant mellem nutid og datid i de mange scener, som veksler mellem beskrivende monologer og dynamisk dialog. Dette vækker fortællingen til live og gør den føles meget nærværende."

VINKAARHUS.DK

”Simone Isabel Nørgaard har konstrueret teaterstykket som en intens dialog mellem Ebba og barnebarnet. Og hun lader fortællingen bevæge sig frem og tilbage i tid. […] Tidspringene er et fængende greb. […] Det er en kvalitet ved teksten, at den gennem så mange små konkrete detaljer gør Ebbas livsforløb menneskeligt troværdigt.”

TEATERAVISEN.DK

"...imponerende velskrevne replikker. Dramatikeren Simone Isabel Nørgaard forstår at skabe et spil i karakteren Ebba ved at stille hende op imod sit nutidige 83-årige jeg. Lykke Sand Michelsen og Bodil Sangill spiller verbal pingpong for sammen at fortælle Ebbas historie, hvilket gør forestillingen til en nydelsesrig oplevelse."

UNGTTEATERBLOD.DK

OM "PORTRÆTTER":

"Teksten er baseret på spillernes egne erindrede historier, som Nørgaard har transponeret til fortættede og universelle fortællinger om væren og drømme, om længsler, håb og angst. Monologerne afsøger identitet og relationer, og svinger både indholdsmæssigt og sprogligt fint mellem det banale og de pludselige glimt af indsigt."

ANNE LIISBERG, TEATER1

"Simone Isabel Nørgaards tekst holder sig nede på jorden, men den har nu også sin egen poetiske lethed. Man lytter, fordi den har mange små pointer, som det er værd at tænke videre over. Og forestillingens tempo, timingen i ordenes forløb, om man vil, er afslappet, ikke ungdommeligt hæsblæsende, så vi nede i salen får tid til at tænke samtidig. Man kunne også forestille sig, at det slet ikke havde været et maskespil. Så kunne vi have koncentreret os endnu mere om de enkelte personer og deres historier og deres reaktioner på de andres problemer. Så var det blot blevet et andet stykke. Men det ville Simone Isabel Nørgaard også have kunnet skrive."

JCKLASSISK.DK

OM "NEKROLOGER":

"...Atmosfæren i Simone Isabel Nørgaards »Lille vrangforestilling« er helt anderledes. Hemmelighedsfuld og beboet af uhygge. Rundt om et fødselsdagsdækket bord dukker genfærdet af en selvmordsafdød mor op for datter, søn og enkemand. Nørgaard lader os med små verbale antydninger og i sprækker af stillestående luft ane de traumer, som de efterladte bærer på og lader samtidig et lille gran forløsning sive ud."

KIRSTEN DAHL, AARHUS STIFTTIDENDE

OM "TIL SIDSTE MAND":
"Stykket, der har en naturlig psykologisk spænding og desperation indbygget, fænger også som læst tekst. De uforløste elementer med den mystiske dreng, den unge soldats togt bag fjendens linjer og en kvinde, der dukker op og gestalter den fælles længsel og hukommelse, giver læserens fantasi næring."

LEKTØRUDTALELSE AF KENT SKOV

OM "OLD SCHOOL - NEW SCHOOL":

"Drama med stor aktualitet. Konflikten mellem den unge og ældre bøsse fungerer rigtig godt. Dilemmaet om at stå ved sig selv og turde være åben om sin seksualitet beskrives fint og er gribende. Replikkerne er velfungerende."

 LEKTØRUDTALELSE AF INGER NYGAARD KAAD