top of page

Researchtur til Wittenberg

Jeg er lige hjemvendt fra Wittenberg, hvor jeg har været nede for at researche til mit stykke "Luthers Käthe", en forestilling om Katharina von Bora som oprindeligt var nonne, men flygtede fra klostret og blev gift med Martin Luther midt under reformationen. Forestillingen skal spille næste år i anledning af 500-året for reformationen, men manuskriptet skal snart ligge klar. Rejsen var muliggjort af et rejselegat, jeg havde modtaget fra Danske Dramatikere, så stor tak til dem!

Wittenberg er en meget hyggelig, lille by ca. 40 minutters kørsel fra Berlin. Det første, der mødte mig, da jeg stod af toget, var en vild duft af hybenroser, og da jeg kom ind til byen, blev jeg mødt af en masse mennesker i middelalderkostumer og en mange boder med forskellige middelalder-ting som blomsterkranse, bue og pil, horn, øl, smykker og instrumenter. Der var nemlig festivalen Luther's Hochzeit i byen - en festival, der netop fejrer brylluppet mellem Martin Luther og Katharina von Bora, som jeg skriver om.

Wittenberg Luthers's Hochzeit

Der blev også solgt mere moderne og spøjst merchandise som Luther-playmobil-figurer :-)

I byen summede jeg rundt i gaderne, og jeg satte mig og flowskrev foran Luthers egetræ - det træ, hvor han i protest offentligt brændte pavens bandbulle, der afkrævede ham at tilbagekalde sine 95 teser. Jeg var også på en udstilling i maleren Lucas Cranachs hus, hvor Katharina boede inden hun blev gift og jeg besøgte Stadtkirchen, hvor Martin Luther prædikede. Til sidste var jeg på museet Lutherhaus, det sorte kloster, hvor Luther og Katharina boede. Det er så magisk at opleve et sted, der har levet i ens fantasi efter at man har læst en masse om det. Pludselig at være der rigtigt; mærke hvordan lyset falder og gulvbrædderne knirker.

Lutherhaus

Jeg fik set en udstilling om, hvordan man har afbilledet Luther og Katharina op gennem tiderne og købt en masse inspirationsbilleder med hjem til skrivningen.

Jeg nåede også at have lidt tid i Berlin, jeg fik gået i skønne små boghandlere, siddet i parker, set på streetart og smagt tysk rawcake fra supermarkedet Veganz.

Dramatiker playwright

Her en meget træt dramatiker, der venter på sit fly hjem til København efter en heftigt inspirerende researchtur.

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page